Personeelskosten laten dalen én boetes vermijden bij sociale inspectie

doe je met de HR-Scan of Sociale Audit van Solut-HR

Laat je gegevens achter om door ons gecontacteerd te worden

Solut logo

de personeelsdienst op maat voor KMO’s

Persoonlijke service

Bij ons ben je geen nummer, maar een klant met een gezicht.

Vaste contactpersoon

Je krijgt een vaste contactpersoon toegewezen.

Vlot bereikbaar

Wij zijn vlot bereikbaar, ook buiten de kantooruren.

Kleinschalige organisatie

Solut is een kleinschalige organisatie met een zeer ervaren expertenteam.

Wat is een HR-Scan of sociale audit?

Ondernemen is je passie, maar er blijft weinig tijd over om papierwerk te doen. Je hoopt dat je personeelszaken in orde zijn, maar echt zeker ben je niet. Je vindt het moeilijk om je werknemers te motiveren en je zou willen besparen op loonkosten.

De HR-Scan of sociale audit van Solut is een grondige scan van je personeelszaken en -documenten. Deze checklist voor sociale inspectie bereidt je voor op de komst van een sociale inspectie, maar toont ook wat er fout gaat. Met deze informatie gaan onze experts je personeelszaken verbeteren en al je wettelijk verplichte documenten in orde brengen, zij adviseren je ook over loonkostvermindering, alternatieve verloning, werkbonussen, subsidies, het motiveren van werknemers of  hoe ongemotiveerde werknemers aanpakken, ziekteverzuim, enz. Zij beantwoorden ook je vragen zoals: wat zijn personeelskosten, wat staat er allemaal in het arbeidsreglement, hoe maak je een bedrijfspolicy op, enz.

Solut-HR biedt met Payroll PluS+, het sociaal secretariaat voor zelfstandigen en kmo’s ook payroll services aan. Wij berekenen patronale lasten, personeelskosten, subsidies, informeren en beantwoorden je vragen zoals: wat kost een werknemer per maand, wat kost een werknemer voor mijn bedrijf, hoe werf je een eerste werknemer aan, hoe een bruto-netto loon berekenen, hoe vakantiegeld of eindejaarspremie berekenen, enz.

Grondige scan personeelszaken en -documenten

om je voor te bereiden op sociale inspectie en loonkosten te verminderen.

Tijd en geld besparen

door klare kijk op personeelszaken, het vermijden van boetes, het verkrijgen van subsidies, enz.

Advies van experten

Up-to-date advies van ervaren experten, sociaal-juridische zekerheid en inhouse sociaal secretariaat.

Gemotiveerde werknemers

door correcte loonbrief, alternatieve verloning, coaching, werkbaar werk, enz.

Wat klanten over ons vertellen

Sinds we met jullie samenwerken ben ik een heel stuk geruster. 

Zeker nu Michel maandelijks alles nakijkt en de contracten aanvult waar nodig en vooral de loonbrieven om te kijken of er nergens foute berekeningen zijn gebeurd. Ook zijn hulp met de aanvraag van de kmo portefeuille is zeer gewaardeerd. Het  is ook een hele geruststelling dat je altijd terecht kunt met al je vragen zonder enige verbintenis. M.a.w. dat jullie onafhankelijk advies geven en heel wat ervaring hebben onder jullie dak.

Aen Tafel - Sint-Truiden

Professionele personeelsondersteuning waar we al lang naar zochten

De ondersteuning op vlak van wetgeving, subsidies, de extra controle op contracten, dimona’s, … is hetgene we al lang aan het zoeken waren en nu gevonden hebben.

We hebben nog geen moment spijt van onze samenwerking met Solut.  Deze gebeurt professioneel, vlot en vertrouwelijk.

Ik heb het gevoel dat er een last van mijn schouders is gevallen sinds onze samenwerking.

Mijn contactpersoon vult voor mij perfect aan wat ik niet gedaan krijg. Doordat ik zelf continu in de zaak sta moet loonbeheer en administratie vaak ’s nachts gebeuren. Dankzij hem weet ik dat er altijd een extra controle is en dat hij er voor zorgt dat het wettelijk kader ook in orde is.

Brasserie Lindenhof - Zutendaal

Betrouwbaar & bereikbaar

Weet dat wij zeer tevreden zijn over de bijdrage van Lieve (en nu ook Kim die het team vervoegd heeft) en wij zouden daarom de overeenkomst willen verlengen. Lieve kan het overzicht bewaren en goede prioriteiten zetten. Kim is zeer goed in het tot in detail uitzoeken van iets of checken van regelgeving. Wij melden aan ons netwerk dat beiden zeer amicale en bereikbare mensen zijn, die zich snel kunnen aanpassen, ze nemen de taken in zijn geheel onmiddellijk over en kunnen snelheid maken. Betrouwbaar.

Intesa - Borgloon

Snelle actie en correcte HR checklist.

Wij zijn zeer positief over de snelle actie en correcte HR checklist.

Jullie hebben nu al een 10/10

Carrosseriegroep VECARRO - Genk