HR-SCAN

Doe hier een snelle risico analyse van je bedrijf.
Panikeer niet als je niet orde blijkt te zijn,

want er is hulp onderweg.

 

ContacTEER ONS

Heb jij je zaakjes
op orde?

 

 

Hoe erg is het met je personeelszaken gesteld?

Ondernemen is je passie, maar de hele administratieve rompslomp is eerder een lijdensweg. Je hoopt dat je personeelszaken in orde zijn, maar echt zeker ben je niet. Doe hier de HR-zelfscan:

Boetes bij sociale inspectie?

Enig idee wat de sancties zijn na sociale inspectie? Als de sociale inspectie voor je deur staat, riskeer je hoge boetes op vlak van je loon- en tewerkstellingsbeleid. Ben je in orde met al je documenten en procedures? Enkele voorbeelden: Is het Arbeidsreglement up to date, zijn alle contracten (FT, deeltijds, flexi, …) in orde, wat met de deeltijdse uurroosters, zijn de lonen conform de CAO, wat met de overuren en de extra netto vergoedingen, …. Weet je hoe deze risico’s te herkennen en hoe het dan ook in orde te maken?

Heb je wel alle subsidies ontvangen?

Weet je zeker dat alle subsidies waar je recht op hebt ook aangevraagd worden door het sociaal secretariaat? Wist je dat er ook andere subsidies zijn waar je misschien recht op hebt? Heb je een idee hoe je de loonkosten kan verlagen en optimaliseren of hoe je kan besparen op personeelskosten zodat de werknemers toch meer netto overhouden? Wij helpen je hiermee.

Weet je hoeveel ziekteverzuim kost?

Ken je de kost van het ziekteverzuim en weet je hoe je dit kan aanpakken en verminderen?

Ken je het ziektecijfer in je bedrijf? Is dit hoger of lager dan een ander gemiddeld bedrijf? Ken je de extra kosten die hiermee gepaard gaan? Al over nagedacht hoe een daling van de personeelskosten aan te pakken? Enig idee hoe je het ziekteverzuim kan beperken en zorgen voor een meer motiverende werkomgeving?

Wat doe je met personeelskwesties?

Lig jij ook wakker van je personeelsproblemen in je bedrijf?
Het is niet makkelijk als je werknemers niet kunnen samenwerken of tegen hun goesting komen werken. Dit probleem brengt extra personeelskosten, frustraties en ontevreden klanten met zich mee.

Heb je veel personeelsverloop?

Kan je niet groeien en/of je klanten tijdig helpen, omdat je goed personeel vertrekt en je geen nieuwe medewerkers kan vinden?
In de huidige war 4 Talent moet jij als goede werkgever overkomen, zowel voor je huidige personeel, als voor de buitenwereld om nieuwe collega’s aan te trekken. Wil dit zeggen dat je dan de hoogste lonen moet betalen? Wij kennen veel alternatieven om je personeelsproblemen op te lossen.

Vrees je voor financiële gevolgen?

Vrees je ook voor de (financiële) gevolgen van personeelsconflicten en van ontevreden werknemers, nu en op lange termijn?

Conflicten met werknemers zijn nooit prettig en een ontslag nog veel minder. Met ontevreden werknemers verder blijven werken brengt een negatieve bedrijfssfeer met zich mee. Bovendien brengen ze je flink in de kosten, zowel direct als indirect, zichtbaar en onzichtbaar. Wist je dat deze kosten nog verder kunnen oplopen indien er geen heldere afspraken gemaakt werden in het Arbeidsreglement en de sociale documenten niet in orde zijn.

Verdrink je in de administratieve rompslomp?

Zie jij nog het bos door de bomen in al die personeelszaken en de bijhorende administratieve rompslomp?

Waar liggen alle personeelsdocumenten? Is alles wettelijk in orde? Betaal ik sommige kosten niet dubbel? 

Ken jij je rechten en plichten en die van je werknemers?

Ken je jouw rechten en plichten als zaakvoerder en ken je deze van je medewerkers?

Weet jij waar rekening mee te houden en welke rechten en plichten je medewerkers hebben?

Licht op je bedrijf

Wij nemen je personeelszaken
onder de loep.
(verzekeringen, sociale lasten, interims, flexi-jobs, freelancers, zelfstandigen, policies, loon- en arbeidsvoorwaarden, erkenningen, susidies, arbeidsreglementen, voorbereiding
sociale inspectie, …)

Uitsparen

Met het Tijd- en Kostenbesparingssysteem van Solut optimaliseer je je personeelswerking. Schakel onze personeelsdienst op maat in voor dagelijkse personeelstaken zoals loonverwerking, ontslagbegeleiding en kostenberekening, opzetten van HR-structuren, kostenanalyse, enz…. 

Alles onder één dak

• Personeelsdienst op maat •
• Payroll Plus+ •
(sociaal secretariaat)
• HR-Scan en Sociaal Advies •
• Strategisch Advies •
• Rekrutering & Assesment •
• HR-Interim Management •
• Team Coaching & Mentoring •
• Loopbaanbegeleiding •

Wij zorgen voor jouw gemoedsrust

Je doet beroep op een boekhouder, een schoonmaakploeg, mischien ook op een cateraar, een webdesigner, een IT-specialist, enz. Waarom zou je geen specialist in personeelszaken onder de arm nemen om jouw zaakjes op orde te brengen?

De Solut Experts

Doe beroep op onze ervaren medewerkers.

Mireille Vandevorst

Mireille Vandevorst

Zaakvoerder - HR Director

info@solut-hr.be
+32(0)496 408 950

Michel Piette

Michel Piette

HR generalist

michel.piette@solut-hr.be 
+32(0)468 214 454

Lieve Delsaer

Lieve Delsaer

HR generalist

lieve.delsaer@solut-hr.be 
+ 32(0)486 46 48 17

Contacteer ons

Wij staan steeds voor je klaar!

Wij staan steeds voor je klaar!

info@solut-hr.be

Laat een boodschap achter