Ga jij in dialoog met je bedrijfscontacten
of ben je de politieker die in de arena in debat gaat?

We zijn op zondagochtend allemaal weleens getuige van politieke debatten die tot veel discussie, maar weinig resultaat leiden.

We zijn het er ook allemaal over eens dat die politiekers eens moeten leren luisteren en pas dan met elkaar in dialoog treden. Waarom? Om oplossingen te vinden en om vooruit te gaan.

Wij zien het wel bij een ander, maar hoe gedraag jij je als verantwoordelijke manager in je bedrijf?

Ga jij in dialoog om iedereen mee te krijgen, om iedereen mee aan de kar te laten trekken, om de neuzen in dezelfde richting te krijgen?


Hier 5 belangrijke punten om in dialoog te treden

  1. Word Alice in Wonderland. M.a.w. wees nieuwsgierig naar hoe en wat anderen denken en vinden. Gedraag je als een kleine peuter die continu vragen stelt: mama, waarom dit … , waarom dat…. Nieuwsgierigheid brengt veel extra kennis met zich mee.
  2. Stop met vooroordelen. We hebben allemaal bewust en onbewust zo onze eigen ideeën. Ga flexibel om met je gedachten en ga bewust niet op voorhand oordelen en denken dat je alle wijsheid in pacht hebt.
  3. Zie de wereld en de mensen niet als een bedreiging. Reageer niet onmiddellijk op wat ze zeggen. Voel je niet bedreigd, maar luister! Laat het insijpelen en leer eruit. Ga niet onmiddellijk in de aanval, want in een boxring gaat minstens één van de partijen knock down.
  4. “Oren”: we hebben ze gekregen. Gebruik ze. Leer luisteren, echt luisteren naar wat anderen zeggen.
  5. Heb vertrouwen. Ga niet een gesprek aan als een gladiator in de arena. Het is geen spel op leven en dood dat je moet leven. Wel leven en laten leven. Vertrouwen hebben in de mensen rondom je. Dat maakt je tot een mooiere persoon en je zult zien dat je zo ook veel meer gelijkgestemden gaat aantrekken.

Conclusie:

  • een verantwoordelijke manager die vooruit wil met zijn bedrijf gaat in dialoog door
  • Nieuwsgierig te zijn naar anderen hun mening
  • Zonder vooroordelen te hebben
  • Zonder zich aangevallen te voelen en direct in de boxring te willen stappen
  • Met open oren en ogen en vooral met een open mindset en vertrouwen.

Solut inspireert werkgevers met prikkelende blogs en belangrijke info. Succesvol ondernemen en gelukkig zijn. Wil je geen enkele blog of nieuwsbrief missen? Link dan met onze LinkedIn bedrijfspagina of volg onze Facebookpagina.

© Foto: Pexels.com