Solut en haar ‘grijze koppen’ pakken weer uit met een topper in de HR-wereld. Hun Sociale Garantie Methode is uniek in de HR-wereld en zorgt voor de bestaanszekerheid van KMO’s.

In veel KMO’s beheert de bedrijfsleider of diens partner zelf de personeelszaken of draagt hij het over aan een secretaresse. Deze ‘moeilijke’ taak zit absoluut niet in hun corebusiness, waardoor er veel opportuniteiten en veel geld verloren gaan aan hoge personeelskosten. Helaas hebben we de laatste weken hierover meerdere berichten in de pers vernomen. Een sociaal secretariaat verwerkt wel de lonen, maar gaat niet dieper in op de risico’s die een bedrijfsleider (en zijn personeel) loopt, noch wordt er gekeken naar de mogelijke opportuniteiten in de optimalisatie van personeelskosten en een efficiënt personeelsbeheer. 

Audit met risico-analyse

Solut heeft goed geluisterd naar haar klanten en naar de problematiek die er leeft in de KMO-wereld. Om de zaakvoerders van deze KMO’s te beschermen heeft zij een HR-scan ontworpen, volgens de werking van de ‘Sociale Garantie Methode’. Solut voert een audit uit met een risico-analyse op alle sociale documenten én op het loonbeleid, om boetes bij sociale inspecties te vermijden en te besparen op personeelskosten.

Deze HR-Scan bezorgt de zaakvoerder gemoedsrust en maakt een einde aan slapeloze nachten. Hij is gewapend tegen boetes bij sociale inspectie en heeft geen angst meer om extra personeelskosten te moeten betalen na een vakbondscontrole. Deze scan biedt sociaal juridische zekerheid, alsook info over mogelijke risico’s en aanbevelingen voor kostenoptimalisatie. De HR-scan biedt een aanzienlijke kostenbesparing door loonoptimalisatie en subsidies, alsook personeelsbesparingen door het opzetten van HR-structuren. 

Jouw persoonlijke bedrijfsfardes zijn goud waard

Het uitgebreide adviesrapport wordt besproken en de zaakvoerder ontvangt zijn 2 ‘gouden’ bedrijfsfardes. Eén ‘vertrouwelijke’ met het totale personeelsoverzicht en een tweede die alle noodzakelijke informatie bevat voor consultatie door de werknemers, de sociale inspectie, bij een arbeidsongeval of brand, in geval van personeelsissues (welzijn, gezondheid, veiligheid, GDPR, …) enz. Dit biedt eveneens de gemoedsrust en zekerheid dat de deuren kunnen openblijven voor klanten wanneer de sociale inspectie binnenvalt.

Een personeelsbeleid is erop gericht om je medewerkers tevreden en gelukkig te houdenpersoneelskosten te besparen, continuïteit en groei van je bedrijf te garanderen. En dát is precies wat Solut doet: personeelswerk op maat van de KMO en individuele loopbaanbegeleiding. Solut’s dienstverlening is flexibel, snel en continue beschikbaar. Drie noden die zeer belangrijk zijn voor een KMO-zaakvoerder en waar deze dan ook graag beroep op doet. 

Solut zoekt collega’s

Solut is begin 2017 opgericht door zaakvoerster Mireille Vandevorst en zij voorziet om op korte termijn verder te groeien naar 10 collega’s. Volgens Mireille werken zaakvoerders van KMO’s zo hard, maar zijn ze zich niet bewust van de grote risico’s die ze lopen in personeelszaken. Zij hebben een expert nodig die ‘op maat’ gemaakte hulp biedt, om hun zaak verder te laten groeien. Mireille zoekt daarom nog extra collega’s, nl. grijze koppen; gedreven mensen van vijftig of ouder met een ruime ervaring in HR en met een passie voor personeelswerk en top-klantenservice. 

Ben jij nieuwsgierig naar deze unieke HR-Scan op basis van de Sociale Garantie Methode of ben jij die gepassioneerde ‘grijze kop’ die wij zoeken? Contacteer Mireille +32 496 408 950

Solut inspireert werkgevers met prikkelende blogs en belangrijke info. Succesvol ondernemen en gelukkig zijn. Wil je geen enkele blog of nieuwsbrief missen? Link dan met onze LinkedIn bedrijfspagina of volg onze Facebookpagina.