Voka bewijst met facts en figures dat er in Limburg meer sociale inspecteurs op de baan zijn en het meest aantal medewerkers wordt gecontroleerd.

De HR-scan is geen overbodige luxe, maar jouw garantieticket; het stelt je veilig bij sociale inspectie en vermijdt (torenhoge) boetes.

Controles moeten er zeker zijn, maar bij onze Limburgse ondernemers werken met twee maten en twee gewichten is voor Voka een brug te ver.

Als hardwerkende ondernemer staan we vaak niet stil bij al die personeelsadministratie, die sociaal juridische regels, de jaloezie (van concurrenten of medewerkers), etc. Je hebt als werkgever tal van verplichtingen en je wordt met argusogen bekeken door je werknemers, de vakbonden, alsook door de vele inspectiediensten die ons land rijk is.

Je zult zien, dat de sociale inspectie net binnenvalt wanneer je niet voorbereid bent. Het is vanzelfsprekend dat op zo’n moment de zenuwen strak gespannen staan en je niet weet wat te zeggen, wat te doen of wat te te geven. Angstvallig vraag je jezelf af: “Ben ik sociaal juridisch in orde en wat met die personeelspaperassen?”

Weet jij eigenlijk wat te doenals de sociale inspectie (onverwachts) binnenvalt? Ken je de bevoegdheden van sociale inspecteurs (Wat kunnen ze, wat mogen ze, …?). Weet je wat de financiële gevolgen van een inspectie kunnen zijn? Hoe hoog de boetes kunnen oplopen? Etc.

Het is uiterst belangrijk om als zaakvoerder ook met deze materie begaan te zijn. Dat wilt niet zeggen dat je het allemaal zelf moet doen. Je geeft je boekhouding voor fiscale optimalisatie toch ook uit aan een specialist ter zake. Geef één reden waarom je je niet proactief zou beschermen tegen boetes. Die reden vinden is als zoeken naar een naald in een hooiberg.

Nogmaals, de HR-scan is voor een ondernemer geen overbodige luxe. Het is een veiligstelling tegen de boetes bij een sociale inspectie. Deze audit of HR-Scan van je totale personeelsbeleid en je personeelsdocumenten bereidt je voor op de komst van een sociale inspectie. Je vindt in één overzichtelijke farde de noodzakelijke personeelsdocumenten en het auditverslag, die je bij een sociale inspectie dient voor te leggen. Je wordt geïnformeerd over alle aspecten in de sociale wetgeving.

Meer info over het artikel van voka kan je hier vinden.

Wil je ook voor zekerheid gaan? Bel ons +32 (0)496 40 89 50 of mail naar info@solut-hr.be
Download alvast ons gratis e-book.

Solut inspireert werkgevers met prikkelende blogs en belangrijke info. Succesvol ondernemen en gelukkig zijn. Wil je geen enkele blog of nieuwsbrief missen? Link dan met onze LinkedIn bedrijfspagina of volg onze Facebookpagina.