Waarom slagen sommigen wel in hun business en is het voor anderen een ‘struggle for life’?
Neem nu Warren Buffet. Hij startte zijn business Berkshire Hathaway vanaf nul en is nu de 3de rijkste man ter wereld. Volg zijn voetspoor in 5 eenvoudige stappen naar succes.

Wij delen hier zijn levenswijsheid, die is gebaseerd op zijn passie en KernTalenten. Wie zijn wij om om aan zijn succes te twijfelen. ‘Yes, Warren, we believe’. Ik ben ervan overtuigd dat als een ander succes kan boeken, ik het ook kan. Het is nu aan ons om zijn voorbeeld te volgen en te evenaren.

5 eenvoudige stappen naar succes

1. Determine to succes

Blijf gefocust en beslis om succesvol te worden.
Een mooi voorbeeld: Een dame die geen woord Engels sprak en niet kon lezen noch schrijven, spaarde geld om met haar ouders, man en 4 kinderen de armoede en de krottenwijk waarin ze leefden te ontvluchten naar het beloofde land (VS). 20 jaar later had ze 2500 € bij elkaar gespaard, waarmee ze een winkel opstartte. Deze verkocht ze nog eens 20 jaar later aan Warren Buffet voor 60 miljoen dollar!
Wie ben jij om te durven zeggen dat het niet zal lukken.
Key is je focus en geloof in je persoonlijk succes.

2. Try to find your passion

Wat je als kind deed tussen de leeftijd van 4 en 12 jaar (vóór je pubertijd), dat is je passie. Iedereen heeft passies, iedereen heeft sterke KernTalenten en iedereen kan deze vinden. Met de hulp van een loopbaancoach kom je hier in korte tijd gegarandeerd achter. Slaapwandel niet door het leven. Enkele euros per maand meer, gaan je niet gelukkiger maken. De sleutel tot persoonlijk geluk en succes is het vinden van je passie en hiernaar te leven.

3. Be the person you want to be

Ik er iemand waarnaar je opkijkt? Neem deze persoon in gedachten. Wat zijn zijn/haar 5 goede kwaliteiten? Schrijf deze op en leef hiernaar.


4. Delight Customers

Leren en niet opgeven, dat is de kunst. Het is een must om de wil te hebben om oprecht van je klant te houden. Is dat niet zo, stop er dan mee en zoek iets anders. Iedereen vergeet nl. bij een goede ervaring, wat het gekost heeft. Maar, niemand vergeet de slechte kwaliteit of service.

5. Read

Stoppen met leren is stoppen met leven. Lees autobiografieën en geloof in jezelf, want jij kunt ook aan de top geraken.

KernTalenten zijn de basis van het leven. Ze geven je de nodige kracht en sterkte om juiste keuzes te maken. Het maken van juiste keuzes geeft je de drive en positieve energie om vooruit te gaan. Zo kom je in een positief sneeuwbaleffect terecht en voor je het weet zit jij op jouw rollercoaster of life.

Benieuwd naar jouw rollercoaster? Wil jij je KernTalenten kennen en in Warren Buffet zijn schoenen staan? Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Gebruik loopbaancheques van VDAB.
Sessies loopbaanbegeleiding kunnen bekostigd worden met een loopbaancheque van de VDAB ter waarde 40 euro. Eén cheque geeft recht op 4 uur begeleiding. Afhankelijk van je persoonlijke vraag zijn extra opvolggesprekken mogelijk. De coaching duurt zolang jij het nodig vindt, met een maximum van 8 uur.

De cheques kunnen telefonisch (0800 30 700) of >> HIER online besteld worden.

Neem zeker ook een kijkje op onze website Garantie op succes voor meer info over de KernTalenten en onze loopbaanbegeleiding.

Solut inspireert werkgevers met prikkelende blogs en belangrijke info. Succesvol ondernemen en gelukkig zijn. Wil je geen enkele blog of nieuwsbrief missen? Connect dan met onze LinkedIn bedrijfspagina.

© Foto: Pixabay