Will Smith: ‘Lach met jezelf. Zoek in alles het positieve en lach.’

Will Smith zijn vader had nog slechts zes weken te leven toen hij van de artsen de diagnose kanker kreeg. Er volgde een periode van zeer open en energievolle gesprekken over liefde, tijd en dood.

Vier maanden later zei vader Smith tegen Will: ‘Het wordt wel gênant; je vertelt iedereen dat je er na zes weken niet meer bent, maar zie me hier na 4 maanden nog steeds zitten!’

Wat is de boodschap van dit verhaal? Waarom deelt Will dit met de mensheid? Zijn boodschap is: ‘Hoe zwaar het leven ook is, vergeet niet te lachen’. Spendeer tijd met mensen die je laten lachen. Bekijk het leven door een roze bril.

Vind je dit een moeilijke? Je denkt toch niet dat je, je medewerkers motiveert wanneer je als een slechtgehumeurde zeurpiet rondloopt? Dus, vergeet niet te lachen en wees vriendelijk als je een volgende keer door je fabriekshal loopt. Maak een grapje voor een vergadering… Een goedgeluimde baas zorgt immers voor blije werknemers en blije werknemers zijn de beste ambassadeurs van jouw bedrijf.

Wil je hierover brainstormen, om uiteindelijk je medewerkers mee in de boot te krijgen om echt voor je bedrijf te werken? Contacteer Solut!

Misschien is dit artikel ook interessant voor jou.

Solut inspireert werkgevers met prikkelende blogs en belangrijke info. Succesvol ondernemen en gelukkig zijn. Wil je geen enkele blog of nieuwsbrief missen? Link dan met onze LinkedIn bedrijfspagina of volg onze Facebookpagina.