Het is zomer! 🌞 De langverwachte vakantie breekt aan. Of je bedrijf gaat in collectief verlof gedurende enkele weken of iedereen zet gespreid zijn verlof in. Toch is het verlof 2020 net iets anders dan anders. De verhalen over de verlofplannen zijn toch bezaaid met twijfel over de verblijfslocaties, zeker nu deze ook nog verschillende kleuren gelabeld krijgen. Als jouw medewerkers dan plots toch voor staycation kiezen, heb jij dan de neiging om hen toch te contacteren omdat ze zo kort bij zijn. Hoe zouden ze dit kunnen interpreteren? Durven ze ‘neen’ te zeggen na de voorbije zeer moeilijke periode? En jij, werkgever, blijf jij doorwerken, ook al is vakantie goed voor je? Heb jij angst om los te laten?

Even pauzeren

Ook voor jou als werkgever is een pauze welkom. Absolute overtuigden van het idee ‘dat een werkgever nooit mag stilstaan en altijd bezig moet blijven’ zijn er zeker en vast. Je bedrijf is je passie en daar sta je blij voor op en werk je energievol aan.

Je bedrijf is jouw kindje. Maar als je echte kindjes hebt, willen die mogelijk ook eens even dezelfde aandacht als de aandacht die je aan dit bedrijf spendeert. Iedereen, ook een werkgever moet op tijd en stond het werk even loslaten.

Vakantie thuis of elders heeft als doel je hoofd leeg te maken en andere dingen doen dan werken en doelstellingen nastreven. En dat lukt niet wanneer je constant online beschikbaar blijft. Het werk blijft je achtervolgen en zo kom je niet op adem.

Laat je overtuigen van deze 8 voordelen, want pauzeren … 

 1. onderbreekt je stressniveau
  Als werkgever ben je constant alert. Even afstand nemen, doorbreekt even de spanning. Het duurt altijd een paar dagen om af te kicken van je hoge alertheidsniveau. Pas na treedt er rust op, waardoor je stressniveau daalt. Je bekijkt vanaf een andere invalshoek de balans van jouw werk en je leven.
 2. boost je energiepeil
  Jouw energiepeil ligt al hoog als ondernemer. Doch die buitenlucht brengt frisse zuurstof naar je brein. Vul dit aan met een portie vitamine D, een godsgeschenk van onze zon. Je verzamelt dus bakken energie die je na je vakantie actief kan inzetten om die ‘zogenaamde’ verloren tijd bij te benen.
 3. is goed voor je gezondheid
  Met een lager stresslevel pak je je pad kruisers anders aan. Hierdoor jaag je je bloeddruk niet zo de hoogte in. En wat denk je dat gezondere voeding en eten op vaste tijdstippen voor je gezondheid betekenen?
 4. zorgt voor meer tijd voor jezelf en voor leuke dingen
  Denk zuiders … mañana, mañana. Laat de boel de boel en doe wat je leuk vindt alleen of samen met anderen. Het is het moment om op ontdekking te gaan.
 5. is goed voor je humeur
  Dit is het uitgesproken moment voor ‘real social time’. We hebben er nu, na de lockdown, nog meer nood aan dan ooit. Quality time met je partner, gezin, familie, vrienden … maken je wellicht goedgezind. Hou het wel veilig. Netwerken kan je de rest van het jaar nog.
 6. geeft je nieuwe ideeën
  Omdat je brein gevoed wordt met energie zal je beter informatie opnemen, creatiever zijn, beter verbanden kunnen leggen, alles vanuit een ander perspectief bekijken, etc.
 7. maakt je gelukkiger
  Reizen ver weg of dichtbij gaan meestal gepaard met leuke ervaringen. Ook zo uit eten gaan, nieuwe kennis opdoen, musea bezoeken, etc. Zelfs de voorbereiding en het uitkijken naar die langverwachte trip of uitstap maakt je al gelukkig.
 8. laat je er jonger uitzien
  Als je uitgerust bent en de zon je van een kleurtje heeft voorzien, zie je er veel jonger uit en dat is mooi meegenomen.

Het kan niet anders zijn, dan dat je met deze tips een gelukkigere en productievere werkgever wordt, die vol nieuwe ideeën zit en meer gefocust is.

Duw op je pauzeknop, geniet van het nu moment.
Alle verzamelde energie laat je zeer vlug terug in flow gaan.

Een fijne vakantie!
Advies nodig i.v.m. de verlofplanning van je werknemers of andere personeelszaken, neem gerust contact met ons, er is altijd een Solut medewerker beschikbaar.

Solut inspireert werkgevers met prikkelende blogs en belangrijke info. Succesvol ondernemen en gelukkig zijn. Wil je geen enkele blog of nieuwsbrief missen? Link dan met onze LinkedIn bedrijfspagina of volg onze Facebookpagina.

© Foto:Pixabay